Jindal Stainless, 660 Milyon Dolarlık Yatırım Stratejisini Açıkladı
Jindal Stainless, toplamda yaklaşık 5.400 krore rupi tutarında kapsamlı bir yatırım stratejisi açıkladı. Bu strateji, eritme kapasitelerini ve aşağı akış hatlarını genişletmenin yanı sıra stratejik satın almalarla küresel düzeyde önde gelen paslanmaz çelik üreticileri arasında yer almayı hedefliyor.
Jindal Stainless, toplamda yaklaşık 5.400 krore rupi tutarında kapsamlı bir yatırım stratejisi açıkladı. Bu strateji, eritme kapasitelerini ve aşağı akış hatlarını genişletmenin yanı sıra stratejik satın almalarla küresel düzeyde önde gelen paslanmaz çelik üreticileri arasında yer almayı hedefliyor. Şirket, yıllık 1,2 milyon ton kapasiteye sahip bir paslanmaz çelik eritme dükkanı (SMS) geliştirmek ve işletmek üzere Endonezya'da bir ortak girişim (JV) kurdu. Bu yatırım, şirketin eritme kapasitesini %40'ın üzerinde artırarak 4,2 milyon tona çıkaracak ve 700 krore rupiden fazla bir yatırımla gerçekleştirilecek. Şirket ayrıca, erime kapasitesindeki artışı işleyebilmek için Odisha, Jajpur'daki aşağı akış hatlarını genişletmek için yaklaşık 1.900 krore rupi ayırdı.
Bunun yanı sıra, şirket demiryolu yan hatları, sürdürülebilirlik projeleri ve yenilenebilir enerji üretimi gibi altyapısal tesislerin yükseltilmesi için yaklaşık 1.450 krore rupi ayırmıştır. Şirket, Mundra, Gujarat'ta bulunan 0,6 milyon ton kapasiteli soğuk haddeleme fabrikasına sahip Chromeni Steels Private Limited (CSPL) şirketinin %54 hissesini yapılandırılmış dolaylı bir satın alma anlaşması yoluyla edinecek. İşlemler, mevcut borcun 1.295 krore rupi devralınması ve hisse satın alımı için 45 krore rupi dengesi de dahil olmak üzere yaklaşık 1.340 krore rupi tutarında bir harcama gerektirecek.
Jindal Stainless Yönetim Kurulu Başkanı Abhyuday Jindal, "Endonezya JV'si bize hız ve hammadde güvenliği açısından en iyisini sağlayacak ve Jajpur hatlarının genişletilmesi yerli ve yurtdışı müşterilerimize daha fazla değer sunacak. Chromeni'deki soğuk haddeleme fabrikası hem Hindistan'da hem de yurtdışında ulaşımımızı genişletecek ve uzun vadede katma değerli segmentteki varlığımızı güçlendirecek," dedi.
CEO ve Tam Zamanlı Direktör Tarun Kumar Khulbe ise, "Endonezya'daki yukarı akış tesislerine yapılan yatırım, mevcut endüstri parkı tesisleri göz önüne alındığında önümüzdeki 24 ay içinde faaliyete geçmesi beklenen bir anahtar teslim modelidir. Lojistik ve enerji maliyetleri, Endonezya'yı bu tür yatırımlar için daha da cazip hale getiriyor. Ayrıca, Endonezya hükümeti nikel cevheri ihracatını yasaklamış ve uzun vadeli vergi tatilleri aracılığıyla aşağı akış tesislerine yatırımları teşvik ediyor. Chromeni'nin satın alınması, ürün yelpazemizde soğuk haddelenmiş ürünleri artırma stratejimizi destekliyor," dedi.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sanayi Türk. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.