Stahlallianz'ın Vizyonu: Alman Çelik Endüstrisini Nasıl Değiştirecek?
Almanya'nın çelik bölgelerinin temsilcileri, Stahlallianz (Çelik İttifakı) adındaki yeni bir ulusal inisiyatif oluşturdu. İttifak, çelik ithalatında koruyucu kotaların genişletilmesi ve çelik ürünlerinin karbon sınır düzenleme mekanizmasına dahil edilmesi dahil bir dizi talepte bulunuyor. Ayrıca, çelik sektörünün dönüşümü ve dekarbonizasyon konularında da aktif bir rol almayı hedefliyor.
Önde gelen Alman çelik bölgelerinin temsilcileri, ortak çıkarlarını savunmak için «Stahlallianz» adında yeni bir ulusal inisiyatif oluşturdu.
On bir Alman çelik bölgesinin temsilcileri, Stahlallianz (Çelik İttifakı) adı verilen yeni bir ulusal inisiyatif oluşturarak ortak çıkarlarını korumak için harekete geçti. Kararlarının ana konularından biri olan çelik ithalatındaki Avrupa kotalarının genişletilmesi konusu üzerine Homburg1 tarafından raporlar yayınlandı.
Bu hafta daha önce, eyaletlerin bakanları ile ekonomi ve iklim koruma bakanı ve Çelik Birliği ve IG Metall'in üst düzey temsilcileri arasında bir toplantı düzenlendi.
Çelik üretim şirketlerine ev sahipliği yapan Almanya'nın federal eyaletleri, ticaret yollarının yönlendirilmesini ve rekabeti bozan çelik ithalatı üzerine AB'nin koruyucu kotalarını 2026'nın ortasına kadar uzatılması konusunda hükümete çağrıda bulunuyor.
"Çelik İttifakı, Alman federal hükümetine, koruma önlemlerinin sekiz yıllık bir süre için geçerli olduğunu belirten Dünya Ticaret Örgütü kuralları çerçevesinde çelik güvenlik önlemlerinin sınırlı bir genişletmesi için Avrupa düzeyinde savunmada bulunmayı talep ediyor," diye belirtti Stahlallianz.
Çelik İttifakı, çelik üretiminin Avrupa'da korunmasını sağlamak için daha fazla çelik ürününün karbon sınır düzenleme mekanizması (CBAM) içerisine alınmasını da talep ediyor.
Çelik İttifakı'nın talepleri ve gelecekteki hedefleri
Çelik bölgeleri ayrıca hükümetin çelik sektörünü desteklemesi ve daha iyi yatırım beklentileri yaratması talebinde bulunuyorlar. Özellikle, yüksek enerji maliyetlerine ve bu faktörün sektörün uluslararası rekabet gücü üzerindeki etkisine değiniliyor. Çelik İttifakı, Berlin'in imalat sektörleri için elektrik vergisini azaltma kararını olumlu karşılıyor. Ancak, ağ ücretlerinin stabilizasyonu ve enerji yoğun endüstriler için geçiş fiyatlandırması finansmanı hala gereklidir.
Geçtiğimiz yıl anayasa mahkemesinin, kullanılmayan koronavirüs fonlarından İklim ve Dönüşüm Fonu'na 60 milyar €'luk yeniden tahsisatı bloke eden kararı sonrası çelik sektöründe gelecek dönüşüm de bir diğer konudur. İttifak, federal hükümetin sanayiyi dekarbonize etme ve hidrojen ekonomisini geliştirme programlarına devam etmek istemesini olumlu karşılıyor, ancak prosedür hakkında bir an önce netlik sağlanmalıdır.
İttifak üyeleri ayrıca, dönüşüm boyunca sektördeki orta ölçekli şirketlere kamu fonlarının uzun vadede mevcut kılınmasını talep ediyorlar.
Ayrıca, Stahlallianz, küresel aşırı kapasiteyi ele almak ve çelik ve alüminyum sektörlerini dekarbonize etmek üzere AB ve ABD arasında müzakerelerin sürdürülmesini talep ediyor.
GMK Merkezi'nin daha önce bildirdiği gibi, Alman çelik sektörünün, dekarbonizasyonla birlikte, ek elektrik talebi artacak. 2030 yılına kadar sektör, hidrojen elektrolizi için ek 48 TWh elektriğe ihtiyaç duyacak.
. . .
İçerik sadece atıfta bulunularak yayınlanabilir:
Sanayi Türk. Editöryal görüş, yazarın
görüşüne aykırı olabilir.